Antal Péter-ösztöndíjasok – Halász Teodóra

„Nagyon fontosnak tartom a hitelességet, természetesen a lelkész is ember, tele bűnökkel és sokszor elbukik, de nagyon fontos, hogy amennyire csak tőlünk telik tudjunk Isten szerint élni.” – interjú az Antal Péter ösztöndíjas Halász Teodórával.

A Kárpátaljai Szövetség Antal Péter Ösztöndíj néven tehetséggondozó ösztöndíjprogramot hirdetett a kárpátaljai származású fiatal művészjelöltek, szépírók és teológusok számára, akik a világ bármely országában iskolai rendszerű, nappali tagozatos első szakképzettség megszerzésére irányuló képzésben, művészeti szakirányon kezdték meg vagy folytatják tanulmányaikat. Jelen interjúsorozatban a nyertes ösztöndíjasokat kérdezzük, gyerekkorukról, pályájukról és az ösztöndíjas időszakukról.

Mesélj, kérlek a gyerekkorodról! Hol születtél? Hol nőttél fel?

Életem első öt évét Nagymuzsaly községben töltöttem, ahol a szüleim a lelkészi szolgálatukat teljesítették, majd ezután költöztünk Beregújfaluba, ahol a maig napig élek. Nagyon szép gyerekkorom volt, már ekkor is sok időt töltöttem a gyülekezetben, vasárnaponként a gyerekeknek megrendezett istentiszteleten vettem részt, nyáron pedig számos táborba eljuthattam, amelyek nagyon szép emlékek mai napig is. Számomra nagyon jó volt lelkész családban felnőni, én nagyon szerettem és még most is szeretek lelkészgyerek lenni.

Hogyan kerültél erre a teológiai pályára?

Úgy gondolom abban, hogy én teológiai pályára kerültem sok összetevője van. Nagy hatással voltak rám szüleim is, örök példaként fognak előttem állni. Viszont az, hogy én is a lelkészi szolgálat mellett döntöttem az Istentől kapott elhívásomnak köszönhető. Miután én is személyesen megismeretem az Úrat, majd beszéltem is Róla másoknak, fogalmazódott meg bennem mennyire jó is Isten nagy tetteit megosztani az emberekkel. Aztán még el kellett telnie egy kis időnek, de végül világosan éreztem: Isten a lelkészi pályára hívott el engem!

Mi jelenti számodra a pályádon a legnagyobb kihívást?

Sok kihívás van, mellyel egy teológusnak és lelkésznek meg kell küzdenie. Véleményem szerint egy lelkésznek oda kell arra figyelnie, hogy Isten Igéjét a megfelelő módon hasogassa, erre sok időt kell szánni, hogy aztán, amit Isten az Ő Szentlelke által megértetett velünk tudja közvetíteni az emberek felé. Továbbá nagyon fontosnak tartom a hitelességet, természetesen a lelkész is ember, tele bűnökkel és sokszor elbukik, de nagyon fontos, hogy amennyire csak tőlünk telik tudjunk Isten szerint élni.

Fotó Halasz_2

Miért pályáztad meg és honnan hallottál az Antal Péter Ösztöndíjról?

Az Antal Péter Ösztöndíjról az egyházkerületemtől hallottam. Azért pályáztam meg, mert a pályázat nagy segítséget jelentett számomra abban, hogy tovább tudjam folytatni tanulmányaimat.

Mi a legfőbb célkitűzésed az ösztöndíjas időszakod alatt és eddig mit sikerült megvalósítanod belőle?

Számomra az volt a legfontosabb, hogy a tőlem telhető legjobb eredményekkel tudjam zárni ezt az évet. Hála Istennek, minden nehezítő körülmény ellenére is, ez sikerült!

Mi volt a legjobb/legkedvesebb élményed, amit az ösztöndíjnak köszönhetsz?

Az ösztöndíjnak köszönhetően sokkal nyugodtabb voltam az anyagiakat illetően.

Lettek új céljaid? Tervezed még, hogy pályázol további ösztöndíjra?

Céljaim között szerepel, hogy a teológia egyes diszciplínáiban el tudjam mélyíteni a tudásomat. Amennyiben lesz még lehetőség valamilyen ösztöndíj megpályázásra szívesen részt veszek benne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s