Antal Péter-ösztöndíjasok – Kutasi Csaba

„A legnagyobb kihívást számomra a “nagyok” közé feljutás jelenti.” – interjú az Antal Péter ösztöndíjas Kutasi Csabával.

A Kárpátaljai Szövetség Antal Péter Ösztöndíj néven tehetséggondozó ösztöndíjprogramot hirdetett a kárpátaljai származású fiatal művészjelöltek, szépírók és teológusok számára, akik a világ bármely országában iskolai rendszerű, nappali tagozatos első szakképzettség megszerzésére irányuló képzésben, művészeti szakirányon kezdték meg vagy folytatják tanulmányaikat. Jelen interjúsorozatban a nyertes ösztöndíjasokat kérdezzük, gyerekkorukról, pályájukról és az ösztöndíjas időszakukról.

 Mesélj, kérlek a gyerekkorodról! Hol születtél? Hol nőttél fel?

1998. március 23-án születtem a nagyszőlősi járási Tiszapéterfalván. 2004-ben a Tiszapéterfalvi Általános Iskola megkezdése után a szüleim beirattak rajzszakköre. Tanárom biztatására 10 évesen jelentkeztem a Tiszapéterfalvi Művészeti Iskolába, ekkor kezdtem el elsajátítani igazán a ceruza és az ecsetelés fortélyait.

 Hogyan kerültél a művészeti pályára?

A középiskola elvégzése után felvételiztem az Ungvári Erdélyi Béla Képzőművészeti Koledzsbe. Sajnálatos módon abban az évben nem sikerült bejutnom, rá egy évre újra próbálkoztam és sikeresen felvettek. 2018 nyarán befejeztem a koledzset és még abban az évben felvételt nyertem az Ungvári Művészeti Akadémiára.

 Mi jelenti számodra a pályádon a legnagyobb kihívást?

A legnagyobb kihívást számomra a “nagyok” közé feljutás jelenti, de megpróbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy ez sikerüljön és az idősebb generáció is elismerje a munkáimat, persze tudom,  hogy ez sok munkát és kitartást igényel, de remélem megéri.

Miért pályáztad meg és honnan hallottál az Antal Péter Ösztöndíjról?

Az Antal Péter Ösztöndíjra, tanárom Kopriva Attila hívta fel a figyelmemet, mondván, hogy milyen nagy lehetőség, gondoltam megprobálom, és szerencsére sikerült megnyernem. Nagyban segítette az egész évi munkámat.

 Mi a legfőbb célkitűzésed az ösztöndíjas időszakod alatt és eddig mit sikerült megvalósítanod belőle?

A jövőben nagyon szeretnék még kiállításokon részt venni és megismertetni magam a kárpátaljai, illetve a magyarországi művészek köreiben. Ennek érdekében keményen fogok dolgozni, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni. Az ösztöndíjas időszak alatt több festményen is dolgoztam ezekben a nehéz időkben, a közeljövőben szeretnék minél többet befejezni belőlük.

Lettek új céljaid? Tervezed még, hogy pályázol további ösztöndíjra?

Ha lesz lehetőségem, szeretnék még pályázni, mivel óriási segítség volt számomra. Végezetül nagyon köszönöm mindenkinek, aki megvalósitotta és részt vett ebben a pályázatban, igazán hálásak lehetünk, hogy ilyen lehetőséggel élhettünk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s