„Csak annak van jövője, akinek van múltja is” – folytatódik a vándorkiállítás

Szombathelyen az Agora Szombathelyi Kulturális Központban tekinthető meg 2021. július 2-július 28. között a Kárpátaljai Szövetség monumentális vándorkiállítása, a Szent István keresztény hagyatéka – a magyar Szentkorona vármegyéi. A kiállítás 2020-ban indult útjára és a Kárpátaljai Szövetség 17 állomásosra tervezete, ám a járványhelyzet eddig mindössze 3 állomást tett lehetővé.

Jelen kiállítást dr. Igyártó Gyöngyi, a Kárpátaljai Szövetség elnökségi tagja, Horváth Zoltán, az Agora Szombathelyi Központ igazgatója nyitotta meg, Kocsis Fülöp, a görögkatolikus érsek-metropolita gondolatait dr. Jaczkó Istvàn püspöki helynök tolmácsolta. A püspök beszédében kihangsúlyozta azt, ami a kiállításnak is fontos mondanivalója: múlt nélkül nincs jövő, ezért tisztelettel kell emlékeznünk a múltunkra. A vándorkiállítás a nemében egyedülálló hároméves projekt eredményeként valósult meg, amely a trianoni sorstragédiára való emlékezés jegyében született. A kiállítást Kovach Anton festőművész által alkotott képek adják, aki festményein keresztül mutatja be a történelmi Magyarország vármegyeközpontjait.

A vándorkiállítás következő állomása Debrecen lesz, a kiállításnak a Kölcsey Kulturális Központ ad majd otthont 2021. augusztus 6. és szeptember 5. között. A megnyitóra 2021. augusztus 6-án 16.30 órakor kerül sor, amelyre sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s