Felvételi tájékoztatás doktorandusz módra

A Momentum Doctorandus kárpátaljai magyar doktorandusz szervezet 2013 óta segíti a kárpátaljai felvételizni vágyó fiatalokat. A Felvételi tájékoztató projektjének elsődleges célja, hogy minél több kárpátaljai magyar, érettségi előtt álló fiatalnak nyújtson segítséget a felvételiben és ösztönözze őket a továbbtanulásra. 2021-től már honlap formájában is elérhető a tájékoztató, így folyton frissülő, naprakész információt nyújt a továbbtanulással kapcsolatos követelményekről. A szülőföldi továbbtanulási lehetőség mellett a magyarországi felvételi rendszert, az ösztöndíjlehetőségeket, a kollégiumokat, az alternatív lehetőségeket is bemutatják, illetve bemutatják azon ifjúsági- és diákszervezeteket, amelyekhez csatlakozhatnak a fiatalok, hogy még tartalmasabb és izgalmasabb diákéveik legyenek.

A még mindig fennálló pandémiás helyzet miatt, sajnos személyesen nem tudtak eljutni az iskolákba, hogy megtartsák a hagyományos felvételi tájékoztató körutat, ezért online formában segítették a diákokat. Első ízben a magyarországi felvételi rendszert mutatták be (az előadás itt nézhető vissza), majd a szülőföldi továbbtanulási lehetőségeket vették górcső alá (az előadás itt nézhető vissza).

Grafika: Varga Adrienn Barbara

Az online jelenlét mellett, továbbra is megjelenik a tájékoztató kiadvány formában. A Felvételi tájékoztató összeállításakor nem csupán a belbecs, de a külcsín is nagyon fontos, évről évre szerethető, kedves figurák köszönnek vissza a kiadvány oldalairól. Az idei jubileumi kötetet különlegessé szerették volna tenni és hogy még inkább kifejezésre jusson a tehetséggondozó tevékenységük, olyan fiatal kárpátaljai magyar grafikust kértek fel a munkára, aki még pályája kezdetén van és a kiadványba készített képek a szakmai előrelépését is segíthetik. Így esett a választásuk Varga Adrienn Barbarára.

A felvételivel és a vele járó tennivalókkal kapcsolatban a felvételizők kérdéseiket személyesen is feltehetik a szervezet tagjainak, akiknek az elérhetősége a Felvételi kérdezz–felelek fejezetében található.

Sok sikert és kitartást kívánunk mi is az idén érettségizőknek és felvételizőknek! Forduljanak bizalommal a Momentum Doctorandushoz!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s