Együtt – 20 éve a kárpátaljai magyar kultúra jegyében

Immár nem kevesebb mint 2 évtizede jelenik meg az Együtt irodalmi-művészeti-humán tudományok-kultúra című folyóirat a Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége (MÉKK) gondozásában. A rendezvényre 2022. április 8-án Budapesten a Kárpátaljai Szövetség székházban került sor a szövetség, a MÉKK és a Magyar Írószövetség szervezésében. A találkozón jelen voltak az Együtt szerzői, a folyóirat baráti köréhez tartozó alkotók, érdeklődök.

Az ünnepélyes rendezvény moderátora Dr. Dupka György volt. Köszöntő beszédet mondott Benza György, a Kárpátaljai Szövetség elnöke és Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke. A rendezvényen olyan nívós költőink olvasták fel műveiket, mint  Füzesi Magda, József Attila-díjas költő és Vári Fábián László, Kossuth-, József Attila-díjas költő, az MMA-tag, a folyóirat szerkesztőbizottságának elnöke.

A fiatalabb generációból Lőrincz P. Gabriella, Bella István-díjas költő, valamint Kopriva Nikolett és Csornyij Dávid, az Író Akadémia diákjai mutatták be legújabb költeményeiket. Gerzsényi Gabriella író pedig a készülő novellakötetéről szólt.

Az Együtt szerzői közül felszólalt dr. Ortutay Péter, dr. Botlik József, dr. Kótyuk Erzsébet, Kovács Sándor és Lengyel János.

Szemere Judit szerkesztő ismertette Ortutay Mária Múltunk és jelenünk „Lámpás emberei” című gyűjteményes könyvét.

Az ünnepség hangulatát Kocsis Csaba énekmondó emelte, aki megzenésített verseket adott elő. A rendezvényt online is közvetítették, itt nézhető vissza. Az este jó hangulatú beszélgetéssel és állófogadással ért véget.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s